Halász Béla blogja

Halász Béla blogja

Én kérek elnézést

2013. október 03. - Halász Béla

Szomorúan olvastam a napokban a hírt, hogy  a Kassa megyei közgyűlés döntése alapján a rozsnyói Šafárik gimnázium, ahol a magyar osztály is működött, jövőre már nem nyílna magyar osztály, és ez minden bizonnyal a magyar gimnáziumi oktatás végét jelenti Rozsnyón. Emlékszem Nyitra megye képviselőjeként a végsőkig harcoltam, harcoltunk társainkkal azért, hogy a zselízi magyar gimnázium a helyén maradjon, és ne legyen egy épületben a szlovák gimnáziummal. Akkor ez nem sikerült, de legalább a magyar oktatás nem került veszélybe. Sajnos Rozsnyón más a helyzet. Itt a magyar gimnáziumi oktatás került veszélybe, ami végeláthatatlan kárt okozna az így is kevés rozsnyói magyarság számára.

Ami ennél is szomorúbb, hogy ezt a döntést 4 MKP-s párttársam is megszavazta. Lehet, hogy ennek ellenére megmarad majd a magyar okatatás, mert most sokan észbe kaptak és mentik a menthetőt, azonban ez a 4 szavazat megbocsájthatalan. Nincs olyan ok, ami miatt ez elfogadható lenne, nincs oiyan szó, nincs olyan mondat, amivel ezt meglehetne magyarázni. Nem is lehet. Ha van még tartás ebben a 4 képviselőben, akkor holnap leadják a pártkönyvüket és bocsánatot kérnek a magyar szavazóiktól.

Én a magam nevében kérek elnézést minden magyar embertől ezért a tettért, és mindenkit kérek, ne ezek az emberek alapján ítéljék meg majd a pártot!

380162_248562818539533_777032103_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://halaszbela.blog.hu/api/trackback/id/tr685549632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása